Duurzaamheidsloket voor al uw vragen

Hoe kunt u duurzaam wonen in Gouda? Met welke energiebesparende maatregelen kunt u uw energierekening flink omlaag brengen, en er tegelijk voor zorgen dat uw huis zijn waarde behoudt ‒ of zelfs in waarde stijgt? Om u te helpen bij het verduurzamen en energiezuinig maken van uw woning, heeft Gouda een digitaal duurzaamheidsloket: www.duurzaambouwloket.nl. Daar kunt u terecht voor gratis informatie en onafhankelijk advies over:

  • duurzaam (ver)bouwen
  • energie besparen
  • energie opwekken
  • subsidies en financieringsmogelijkheden
  • gecertificeerde uitvoerende bedrijven

Via het Duurzaam Bouwloket kunt u ook een subsidiecheck doen en/of informeren hoe u úw woning Nul op de Meter kunt maken, net als Joop van Os! Ontdek de mogelijkheden op de website, of stel direct een vraag via info@duurzaambouwloket.nl. U kunt ook bellen: 072 - 743 39 56.

Energiecoaches

Handige tips, praktische adviezen én een goede inschatting van de besparing ... Een van de speciaal opgeleide Goudse energiecoaches komt graag (kosteloos) bij u thuis om u te laten zien hoe u eenvoudig, zonder extra kosten, uw woning energiezuiniger kunt maken! Wilt u een bezoek aanvragen? Mail dan uw naam, adres, postcode en telefoonnummer naar duurzaam@gouda.nl.

Duurzaamheidsmakelaar

Gouda wil in 2040 een CO₂-neutrale stad zijn. Daarom worden duurzame initiatieven zo veel mogelijk ondersteund. En initiatieven, die zijn er genoeg! Al die initiatieven koppelen en bij elkaar brengen, dat is de taak van de duurzaamheidsmakelaar, Pauline van Norden. De duurzaamheidsmakelaar is ook actief in uiteenlopende duurzaamheidsprojecten: van energiebesparing in bestaande woningbouw tot het stimuleren van energiebesparing bij Goudse sportverenigingen. Heeft u plannen op het gebied van duurzaamheid? Of uw bedrijf? De duurzaamheidsmakelaar hoort er graag meer over. Ze kan het project niet overnemen, maar kan wel meedenken, adviseren en verbinden!

Duurzaam winkelen en eten

Wandel door de vele gezellige winkelstraatjes van Gouda, en u ontdekt de leukste groene hotspots. Van lifestylewinkels voor kinderen tot vegetarische lunchcafés: u kunt (h)eerlijk genieten in Gouda! Dit zijn de leukste duurzame winkels en restaurants.